Lånakuten - Om oss

Lånakuten – Om oss

Lånakuten är din portal för allt som rör privatekonomi. Oavsett om du vill jämföra ränta, låna pengar för lån utan UC, snabblån eller lån utan säkerhet, eller hitta information om privatekonomi och skuldsanering. Lånakuten skapades år 2008 av Lånakuten i Sverige, men vi startade faktiskt redan år 2005, men då som ett hobbyprojekt under en gratisdomän. Vårt mål är att vara den ledande informationsportalen avseende allt som rör lån, kreditkort och ekonomi, inte enbart snabblån, och hoppas att du ska ha nytta av våra tjänster oavsett om du är skuldsatt och behöver lösa lån eller vill ta ett nytt lån eller bara veta mer. Här hos Lånakuten hittar du nyheter och artiklar om alla typer av lån.Lånakuten jämför alla snabblån och långivare

Lånakuten förenklar din letan efter snabblån

Det finns så många lån att välja på idag så det är bara dumt att välja första bästa snabblån. Välj det lån som passar just dina förutsättningar. Villkoren för lånen skiljer sig åt i många avseenden, vissa långivare tillämpar en högre åldergräns eller inkomstkrav, andra godkänner lån med betalningsanmärkning eller dålig kredithistoria. Det finns till och med ett speciellt lån för pensionärer.

Det krävs INTE ALLTID en registrerad inkomst, iallafall inte då det gäller snabblån men utan inkomst blir det svårt att betala tillbaka lånet så fundera över om det verkligen kommer in några pengar nästa månad att återbetala lånet med.

Lånakutens testpanel har själva provat att låna pengar hos långivarna och vet att alla snabblån och lån passar inte alla människor och ändamål. Sitter man i trångmål och har dåliga förutsättningar så kanske man inte har så många alternativ och tror att det bara är snabblån som kan låna ut pengar, men det lönar sig att jämföra vad som finns att välja på. Kanske hittar du ett lån trots allt. Kanske du hittar någonstans att låna pengar till bättre ränta än vad du först hade tänkt.

Vi testar alla snabblån och lån utan UC

Lånakuten testar alla snabblån och lån utan uc innan de läggs upp hos . Därför kan du som låntagare vara säker på att du inte ansöker om ett snabblån hos en oärlig långivare.

Oärliga långivare gallras bort

Det finns ett antal oseriösa långivare inom alla kategorier på den svenska marknaden. Dessa listat inte här hos Lånakuten. Som oärlig långivare räknas:

 • ”De som låtsas vara ”Låneförmedlare” som ber dig fylla i personuppgifter som namn och personnummer för att sedan återkomma med det bästa låneerbjudandet och för det tar hutlösa avgifter. Det denne ”låneförmedlare” gör är sedan att själv fylla i ansökningar till en kostnad, hos de svenska smslångivarna i ditt namn, vilket du kan göra själv gratis, right?
  Detta medför även att ansökningar du redan skickat görs om och du minskar din kreditvärdighet.
 • Långivare som startar som ”nya” och stänger utlåningen efter några dagar/veckor på grund av att pengarna tagit slut. En seriös långivare har ett starkt bolag med kapital bakom sig som kan bedriva en långsiktig utlåningsverksamhet. De kan stå emot i motgång och behöver inte begränsa sin utlåning till ett visst antal personer.
 • En seriös långivare har ett registrerat företag, ett organisationsnummer och finns registrerade hos Finansinspektionen.
 • En oseriös långivare tar ut hutlösa ockerräntor och kommer med hot om låneinbetalningen blir försenad.

Se till att alltid läsa lånevillkoren noga om du hittar ett nytt lån som inte finns med hos Lånakuten. Stöter du på ett nytt snabblån som verkar suspekt så anmäl dem till Finansinspektionen för granskning.

Betyg på lånen

I betygssystemet ingår en rad faktorer som påverkar helhetsbetyget. Nedan anges kriterierna som väger in när betyget sätts.

 • Långivaren ska vara registrerad hos Finansinspektionen
 • Åldersgräns
 • Godkänns betalningsanmärkningar
 • Inkomstkrav
 • Lånebelopp
 • Kostnader
 • Utbetalningsprocess
 • Återbetalningstid
 • Identifieringsprocess
 • Ansökningsprocess
 • Godkänner långivaren ansökan

Det är inte lika lätt att sätta betyg på ett snabblån som ett vanligt banklån. I vanliga fall så när man letar ett lån såsom blancolån eller bolån, så brukar lägsta ränta vara den viktigaste aspekten. Då det gäller snabblån och lån utan uc, måste vi tänka lite annorlunda så att betyget ska falla in under de ramar och kriterier som en lånesökande för snabblån letar efter.

För det första så är en kund för snabblån ofta en person som inte har möjlighet att få ett vanligt banklån, annars hade den möjligheten naturligtvis kommit i första hand. Ingen vill betala mer än man måste. När vi har betygsatt smslånen så har vi till stor del vägt in vilken klientel som har chans att bli beviljad lånet. Godkänner långivaren betalningsanmärkningar, låg inkomst och snabblån från 18 år så är det ett stort plus. Sedan så måste företaget följa statens uppsatta regler för utlåningsverksamhet och vara registrerade hos Finansinspektionen.

För allmänna frågor om Lånakutens tjänst, så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst, men frågor rörande lån tar du direkt till respektive långivare. Är du långivare eller annonsör och önskar komma i kontakt med oss, maila så återkommer vi så snart vi kan.

Kontakt

Lånakuten
Leads on top AB
Birger Jarlsgatan 6B
114 34 Stockholm
info @ xn--lnakuten-9za.com

GDPR

Mer om Lånakuten och snabblån