Vilken kreditupplysning tar ditt snabblån

Kreditupplysningsförfarandet varierar mellan snabblånen

Vilken kreditupplysning tar ditt snabblån?

Det finns kreditupplysning också finns det kreditupplysning. Och skillnaden mellan dessa kan vara ganska stora och viktiga för just dig som ansöker om ett snabblån. Det kan vara svårt att förstå skillnaden mellan UC och andra kreditupplysingsföretag

Kort fattat: UC är Sveriges största

kreditupplysning

kreditupplysning

kreditupplysningsföretag och ägs av ett flertal storbanker. När du ansöker om ett kreditkort, privatlån, billån eller bolån så tar långivaren en UC. Där ser de ifall att du har betalningsanmärkningar från Kronofogden, vart du bor, aktivitet hos Kronofogden, mm. Allt detta ser även andra kreditupplysningsföretag såsom Creditsafe, Bisnode, etc.

Vari ligger du skillnaden tänker du? Jo, när en långivare tar kreditupplysning via UC så registreras en kreditförfrågan på dig. För varje kreditförfrågan sjunker det kreditvärde som UC har satt på just dig.

UC har även ett missbruksregister dit långivarna rapporterar ifall att du har misskött ditt kreditkort eller kontokredit. Detta register och denna typ av betalningsanmärkning som UC registrerar syns inte i en kreditupplysning. Den syns in inte i kreditupplysningen som tas via de andra kreditupplysningsbolagen.

De långivare som inte tar UC rapporterar heller inte in sådana uppgifter. De allra flesta snabblån tar inte UC.

Vilket kreditupplysningsföretag använder sig DITT snabblån av?

Artiklar relaterade: