Viiga Lån » SNABBLÅN | LÅNA PENGAR UTAN UC | Ansök 500-150.000 kr

Låna 10 000 – 40 000 kronor utan säkerhet

Prisexempel: Lånebelopp 10 000 kr i 1 år. Ränta 7,84%. Eff. Ränta 12,60%. Kostnad 888 kr/mån. Totalt 10 658 kr.

Ansök lån

Viiga Lån har en mycket enkel ansökningsprocess där låneansökan är det första du möts av när du går in på hemsidan. Den fungerar i stort sett lika enkelt som hos alla andra konkurrenter. Du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid följt av information om dig själv. Inom en timme får du svar på din ansökan. Det går inte att kräva så mycket snabbare svarstid än så.

Eftersom ansökan inte är bindande kan du välja att tacka nej till låneerbjudandet om du inte är nöjd.

I samband med din låneansökan görs en kreditupplysning hos UC. Har du många upplysningar hos UC kan det vara bra att låna hos en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag.

Nytt varumärke men lång erfarenhet

Viiga Lån är en ny långivare på den svenska marknaden. Bakom varumärket står Thorn Svenska AB, ett bolag som varit verksamma inom den svenska lånemarknaden sedan 1970. Den långa erfarenheten gör att du kan känna dig trygg med att låna från Viiga Lån. Thorn Svenska AB har sitt säte i Solna utanför Stockholm.

Varumärket Viiga Lån kan stoltsera med lån på upp till 40 000 kronor till fast ränta. Lånen kan vara mycket fördelaktiga till låg ränta, men det förutsätter självklart att du har god kreditvärdighet. På så vis känns Viiga Lån som en blandning mellan privatlån och snabblån. Lånebeloppen är ganska låga som i ett snabblån medan räntan kan vara lika låg som med ett privatlån.

I det stora hela är det inte mycket som skiljer Viiga Lån från andra aktörer på marknaden. Möjligtvis är det kraven som skiljer sig en del åt. Du måste exempelvis ha en aktiv e-mail för att få låna några pengar. Det är inte ett alltför vanligt grundkrav hos svenska långivare.

Viiga Lån grundkrav

  • Du är minst 20 år gammal
  • Du har ett svenskt personnummer
  • Bott i Sverige i minst 24 månader
  • Folkbokförd i Sverige
  • Du har svenskt bankkonto
  • Du har en aktiv e-mail

Viiga Lån ränta och kostnader

Precis som till vilka lån som helst tillkommer en del kostnader. Viiga Lån använder sig av en fast ränta vilket innebär att du betalar samma kostnad varje månad. Det inger en viss trygghet för dig som låntagare eftersom du inte behöver oroa dig för räntehöjningar.

Räntan sätt inom ett räntespann från 6,84 procent upp till 21,60 procent. Räntan sätts individuellt och baseras på din kreditvärdighet, det vill säga din betalningsförmåga.

Utöver ränta tillkommer aviavgifter när du lånar hos Viiga Lån. Aviavgiften kostar 39 kronor om du vill ha pappersfaktura. Väljer du att betala via autogiro kostar den i stället bara 19 kronor.

Om Viiga Lån

Ränta: 6,84-21,60%

Minsta lånebelopp: 10 000 kronor

Högsta lånebelopp: 40 000 kronor

Min och Max låneperiod: 12 – 84 mån

Åldersgräns: 20 år

Betalningsanm. ok: Nej

Direktutbetalning: Nej

BankID / Instantor: Ja

Utan UC: Nej

Viiga Lån Utbetalningstid

När du lånar pengar hos Viiga Lån kan du räkna med att du har pengarna på kontot inom kort. Långivaren betalar oftast ut pengarna samma dag som du fick din låneansökan godkänd, men i vissa fall betalas pengarna ut först nästkommande bankdag. När pengarna betalas ut beror helt enkelt på när du fick din ansökan godkänd.

I jämförelse med konkurrenterna står sig Viiga Låns utbetalningstid bra. Man erbjuder visserligen inte direktutbetalning men en utbetalningstid på max en bankdag är helt klart gångbart.

Viiga Lån kundtjänst

Vid en låneansökan kan det uppstå en del frågor och funderingar. Då kan det vara bra att ha någon att höra av sig till. Viiga Lån har en kundtjänst du kan komma i kontakt med under vanliga kontorstider på vardagar. Det finns dessutom flera kontaktvägar att välja mellan. Du kan både ringa och skicka e-post till långivaren, det är bara välja den kontaktväg som passar dig.

Kundtjänst

Tel 020-242424
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön Stängt
info@viigalan.se

Adress

Thorn Svenska AB
Box 1315
171 54 Solna
Org nr: 556136-8480

Sammanfattning

Viiga Lån är en ny långivare på den svenska lånemarknaden. Långivaren erbjuder fördelaktiga lån till relativt låg ränta. En ytterligare fördel med räntan är att den är fast. Det gör att du kan känna dig trygg med vad lånet kommer kosta dig varje månad. Hos Viiga Lån kan du även välja en lång återbetalningstid på upp till 84. Det passar bra för dig som vill ha en riktigt låg månadskostnad. Du bör dock vara medveten om att en längre återbetalningstid leder till högre räntekostnader.

Det enda negativa vad gäller kostnaden är att det inte går att komma ifrån aviavgifterna. Hos de flesta långivarna kan du slippa den kostnaden genom att betala fakturan via autogiro men hos Viiga Lån får du betala även med autogiro. Tar du ett större lån med längre återbetalningstid kan det bli ganska mycket pengar.

I övrigt är Viiga Låns erbjudanden mycket bra. Ansökningsprocessen är enkel och smidig och du får svar på din ansökan inom bara en timme. Det går inte att kräva så mycket mer. Dessutom sker utbetalningen ganska omgående vilket gör att du får tillgång till pengarna just när du behöver dem.

Vanliga frågor om Viiga Lån

Vilken dokumentation krävs när jag lånar?

Du behöver oftast ingen dokumentation överhuvudtaget när du lånar hos Viiga Lån. Endast i vissa fall kan du behöva uppvisa anställningsavtal eller liknande. I sådana fall tar långivaren kontakt med dig.

Kostar det något att lösa lånet i förtid?

Nej, det är helt kostnadsfritt att lösa lånet i förtid. Om du vill göra det kan du ta kontakt med långivaren för att få veta hur du går tillväga.

Är lånen med eller utan säkerhet?

Alla lån är utan säkerhet. Det innebär att du kan använda pengarna till precis vad du vill.

Räkneexempel lån:

Låna 20 000 kr upplagt på två år (24 delbetalningar) med exempelräntan 13,99% (effektiv ränta på 17,22%). Totalt belopp att betala 23 500 kr, vilket motsvarar 979 kr/mån.

0.00
8.5

Ansökan

8.5/10

Svarstid Ansökan

9.0/10

Signering

10.0/10

Pengar på kontot

8.0/10

Support

7.0/10