Snabblån lockar under hösten

Nu när kylan tränger på så lockar det allt fler till att låna pengar via snabblån

Snabblån till glädjeämnenKanske beror det på att vi behöver unna oss något extra i den trista vardagen, trots att ekonomin inte tillåter några större utsvävningar. En extra fin middag eller ett par nya jeans eller något annat uppiggande.

Tyvärr så är det ofta just detta ändamål som medför att man hamnar i snabblånfällan, att man köper något som man egentligen inte har råd med, men som medför ett extra glädjerus i vardagen.

Så undviker man att använda snabblån till glädjeämnen

Att inte köpa sådan som man egentligen inte har råd med, kan vara svårt. Hur ska man undvika fällorna och ändå gå glad ur situationen? För det första så kan man se sig omkring på det man redan har. Det finns säkert prylar att sälja på loppis, Blocket eller till vänner och bekanta. Ofta anordnas bytesdagar, där man kan byta de prylar man blivit less på, med likasinnade och på så sätt göra flera partner glada. Du har säkert massor av grejer instoppade i en garderob som inte har rörts på flera år. Även om det tar emot, försök hitta något av värde att sälja. Och kom ihåg att även om värdet på en sak är liten, så många bäckar små..

Har du egna tips på hur man kan undvika att ta det där snabblånet till lyxkonsumtion. Hur livar man upp vardagen med enkla medel, som kanske till och med är gratis?

 

 

 

Tagged on: ,