Undvik snabblån till glädjeämnen och lyxkonsumtion

Snabblån lockar under hösten

Nu när kylan tränger på så lockar det allt fler till att låna pengar via snabblån

Kanske beror det på att vi behöver unna oss något extra i den trista vardagen, trots att ekonomin inte tillåter några större utsvävningar. En extra fin middag eller ett par nya jeans eller något annat uppiggande.

Tyvärr så är det ofta just detta ändamål som medför att man hamnar i snabblån-fällan, att man köper något som man egentligen inte har råd med, men som medför ett extra glädjerus i vardagen. Sedan tar man en massa krediter och sitter på pottkanten.

Undvik att använda snabblån till onödiga glädjeämnen

Snabblån till glädjeämnen

Använd inte snabblån till dyra glädjeämnen. Stanna hemma ikväll.

Att inte köpa sådan som man egentligen inte har råd med, kan vara svårt. Hur ska man undvika fällorna och ändå gå glad ur situationen? För det första så kan man se sig omkring på det man redan har. Det finns säkert onödiga prylar som du kan sälja på loppis, Blocket eller till vänner och bekanta. Ofta anordnas det bytesdagar, där man kan byta bort de prylar man blivit less på, med likasinnade och på så sätt göra flera partner glada.

Du har säkert en massa grejer instoppade i en garderob som inte någon har på flera år. Har jag rätt? Även om det tar emot och känns vemodigt, försök att hitta något av värde att sälja där hemma. Och kom ihåg att även om värdet på en sak är liten, så många bäckar små…

Har du egna tips på hur man kan undvika att ta ytterligare ett snabblån till lyxkonsumtion. Hur livar man upp vardagen med enkla medel, som kanske till och med är gratis? Överraska din man med en hemmakväll. Har du själv anordnat en loppis eller liknande och vill dela med dig av hur det gick, om det räckte till att lösa ut krediterna och hur det gick därefter?

Läs också

Tagged on: ,