Tando Lån - låna pengar med betalningsanmärkning

Tando Lån

Låneexempel: 10 000 kr i 12 månader. Nominell ränta. 25,74% Effektiv ränta 29%. Månadskostnad blir då 954 kr/mån. Totalt belopp att betala blir 11 448 kr.

Ansök

På Tando Låns hemsida möts du av en mycket enkel och tydlig ansökningsprocess. Det som skiljer den åt från konkurrenternas är att både du och en borgensman måste fylla i den innan du kan få låna några pengar. Det gör att hela ansökningsprocessen kan ta något längre tid. Tando Lån erbjuder nämligen det som kallas för borgenslån vilket innebär att alla låntagare måste ha en borgensman för att få låna.

Du fyller i din ansökan på några minuter genom att ange önskat lånebelopp, återbetalningstid samt information om dig själv och uppgifter till din borgensman. Därefter skickar du in din ansökan och inom kort kommer din borgensman få en unik länk som han eller hon ska klicka på för att registrera sig själv. När detta är gjort och Tando Lån mottagit all information som efterfrågas kan lånet betalas ut.

Grundkrav

 • Vara mellan 18-80 år
 • Möjlighet att betala lånet
 • Bo i Sverige
 • Ha en borgensman

Borgensmannens krav

 • Vara mellan 21-80 år
 • Ha råd att betala av skulden
 • Äga ett hus eller en bostadsrätt
 • Kunna visa att han eller hon betalat sina räkningar i tid

Tando Låns kostnader

Eftersom Tando Lån erbjuder borgenslån kan personer som annars inte beviljas lån få låna pengar. Du kan exempelvis beviljas lån både med betalningsanmärkning och utan anställning. Detta medför dock att Tando Låns kostnader är högre än hos många andra långivare. Beviljas du ett lån hos en annan långivare kommer det med stor sannolikhet vara billigare.

Den effektiva räntan är satt till 29% vilket är precis under gränsen för att räknas som en högkostnadskredit. Utöver det tillkommer dock varken aviavgifter eller någon startavgift. Att slippa aviavgifterna är framför allt bra för dig som väljer en längre återbetalningstid.

Om Tando Lån

Ränta: 29%

Startavgift: 0 kr

Aviavgift: 0 kr

Lägsta lånebelopp: 10 000 kr

Högsta lånebelopp: 100 000 kr

Min-/Max låneperiod: 36 – 72 mån

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm. ok: Ja

Utan UC: Ja (Creditsafe)

BankID / Instantor: Ja

Tando Låns utbetalningstider

Tando Lån skiljer sig inte nämnvärt från konkurrenterna när det gäller utbetalningstiden av lånen. Från att du fått lånet godkänt tar det cirka 1-2 bankdagar innan du får pengarna på kontot. Ibland kan det dock gå fortare än så, det beror på när du fick din ansökan godkänd och vilken bank du har.

Tando Låns kundtjänst

Vid eventuella frågor går det både bra att ringa och mejla Tando Låns kundtjänst. Dessutom finns det en omfattande frågor och svar-sida som behandlar de flesta frågorna du som låntagare eller borgensman kan tänkas ha.

Kundtjänsten håller öppet under vanliga kontorstider på vardagar, under helger är det helt stängt.

Kundtjänst

Tel 010 888 69 24

Mån-Fre 09:00-16:00

Lör-Sön Stängt

hej@tandolan.se

Adress

Faithful Finance AB

Odinsgatan 13

411 03 Göteborg

Org nr: 559159-7082

Omdöme om Tando Lån

För dig som har svårt att få lån hos en traditionell långivare är Tando Lån ett utmärkt alternativ. Även om du saknar anställning, har betalningsanmärkningar, krediter eller något annat som sänker din kreditvärdighet kan du låna hos Tando Lån. Detta möjliggörs genom att du lånar med en borgensman.

Eftersom lånet är utan säkerhet kan du använda pengarna till precis vad du vill. Lånebeloppen sträcker sig från 10 000 kronor upp till 100 000 kronor, så oavsett om du vill genomföra en mindre renovering eller bara täcka upp för en mindre utgift så kan Tando Lån hjälpa dig.

En mindre bra sak med Tando Lån är kostnaden. Räntan är mycket högre än hos många andra konkurrenter, samtidigt är det något man får räkna med eftersom Tando Lån erbjuder lån till mer riskfyllda personer. Kostnaden kunde dock ha varit ännu högre om det hade tillkommit en massa övriga avgifter men Tando Lån har valt att slopa både uppläggningsavgift och aviavgifter.

När det gäller kundtjänsten hade något längre öppettider varit önskvärt. Inom det området finns det rum till förbättring. Eftersom öppettiderna är så pass korta kan det bli svårt för vissa att hinna höra av sig till långivaren med sina eventuella frågor, därför hade även helgöppet varit att föredra.

Vanliga frågor om Tando Lån

Vad betyder borgensman?

Borgensman är en person som står med på ett lån tillsammans med huvudlåntagaren. Skulle inte huvudlåntagaren ha möjlighet att betala sin skuld blir borgensmannen i stället betalningsskyldig.

Kan jag låna utan en borgensman?

Nej, det är dessvärre inte möjligt att ta ett lån utan borgensman hos Tando Lån.

Kan jag byta borgensman?

Så länge ditt lån inte har betalats ut kan du byta borgensman. Om du däremot fått tillgång till pengarna måste du betalat tillbaka hela lånet innan du kan ansöka om ett nytt lån med en ny borgensman.

Räkneexempel lån:

Låna 40 000 kr på 4 år med räntan 25,74% och effektiv ränta på 29%. Månadskostnad blir då 1 343 kr/mån. Totalt belopp att betala 64 457 kr.

0.00
8.4

Ansökan

8.0/10

Svarstid ansökan

8.0/10

Signering

10.0/10

Pengar på kontot

8.0/10

Support

8.0/10

Lån +

 • Lån med betalningsanmärkning
 • Lån utan anställning
 • Enkel ansökningsprocess

Lån -

 • Hög ränta
 • Korta kundtjänstöppettider