Så var snabblån 2018 och så blir det år 2019 - Fler lån och lägre kostnader

Så var snabblån 2018 och så blir det år 2019

Snabblån genomgick en förändring i slutet av år 2018. Regeringens lagförslag för att minska utlåningen och skydda konsumenten ledde till ett räntetak för snabblån och ett tvång för marknadsförare att benämna snabblån för högkostnadskredit, samt att upplysa om riskerna med att låna pengar.

Snabblån har hamnat i en zon av högkostnadskrediter, där fler långivare kan ta plats.

Det var många år sedan som de egentliga snabblånen försvann. De små lånen om 1000-3000 kronor som snabbt klickades in på bankkontot via sms. Den tiden var snabb och intensiv och ärligt talat mindre lockande än de större snabblånen som ganska snart kom på intågande.

Sms-lån om 3000 kronor ersattes av snabblån upp till 20.000 kr och låntagarna blev allt fler. För det är ju betydligt enklare och mer lockande att låna 20.000 kr av en långivare, än 3.000 kr av 6-7 st lån, för den som behöver låna pengar och har svårt att få vanliga banklån.

Blir år 2019 samlingslånens år?

Bank Norwegian - samlingslån för att lösa snabblån

Bank Norwegian – samlingslån för att lösa snabblån

Med nya lagar, räntetak och utlåningsprocedurer så kommer 2019 att bli snabblånets år.

Med längre återbetalningstider så kan långivarna kamma hem större förtjänster i form av ränteintäkter. Detta medför att de kan öppna fler tjänster, fler nya lån.

För nya lån med större belopp, är precis som den som febrilt och aktivt letar snabblån, vill ha.

Istället för att kunna ansöka om 5 st lån a 3000 kr och få in 15.000 kr på bankontot så går det numera att ansöka om 5 st lån a 30.000 kr och relativt snabbt ha 150.000 kr på kontot. Visst, lånen ska inte återbetalas nästa månad, inte hela beloppet, utan enbart amorteringen/delbetalningen på det numera långa årslånet.

Men med flera lån och amorteringar i bagaget så blir det månatliga beloppet i slutändan densamma att betala som förr. Med skillnaden att skulden hos Kronofogden slutligen blir så oändligt mycket större än tidigare, med de små korta snabblånen.

Låt år 2019 bli en nystart på livet. Istället för att ta snabblån till höger och vänster, se dig om efter en lösning och blicka framåt. Samlingslånen växer i popularitet när många vill lösa sina gamla snabblån och börja om.

Hos Lånakuten är Bank Norwegian mycket populärt och kan hjälpa dig med ett stort lån till lägre ränta för att bli av med de dyrare snabblånen. Kolla igenom de alternativ som finns, innan du hoppar på första bästa långivare som är villig att låna dig pengar.

Större chans till beviljat lån efter årsskiftet 2018-2019

När ett nytt år kliver in, så nollställs många långivare register. Har du kanske blivit nekad lån eller varit försenad med betalning och blivit spärrad hos en långivare, så kan det vara värt ett nytt försök efter årsskiftet. Men börja nu inte om i samma lånespiral igen, utan se det nya året som en nystart till en ren kredithistorik och en blank UC-rapport.