Snabblån och kreditkortsansökningarna ökar inför skolstarten

Fler ansökningar om snabblån inför skolstarten

Har du tagit snabblån efter semestern?

Du är inte ensam om att ta snabblån inför skolstarten. Sommarlovet är nu slut och ”allvaret” har börjat igen.  För många innebär det dyra kostnader. Inte nog med att semestern har tömt plånboken. Det var jätteroligt för hela familjen på Skara sommarland, Kolmården och allt skoj som gjorts under sommaren. Men sen kommer baksmällan. Semesterlönen är slut och kidsen har vuxit på både längden och bredden.

Inför skolstarten ska det bunkras upp med nya tröjor, byxor, skor, skaljackor, galoonkläder, gummistövlar, överdragsbyxor, gympakläder, pärmar och pennor. Och efter varje sommarlov så har grabben vuxit 2 skostorlekar och flera cm på längden. Phuuu…

Du är inte ensam om skumma igenom alla snabblån. Besökarantalet ökar kraftigt innan skolstarten och utlåningen ökar markant.

Men det finns andra sätt än att ta snabblån eller nya kreditkort för att fylla på barnens förråd. Loppis är ett hett tips! På sensommaren så vimlar det av loppisar till höger och vänster. Skitäckligt med begagnade nötta kläder tänker du kanske, men jag lovar att du blir förvånad. I takt med att vi blir allt mer miljömedvetna så är loppisar idag så vanligt bland alla kategorier människor och det går att fynda så gott som oanvända och omärkta märkeskläder till priset av nästan noll.

Och har du kläder som ligger och skräpar i garderoben och inte används så ta dem till en lokal loppis eller starta egen. Flera 10-kronor blir snabbt hundralappar och kanske till och med tusenlappar. Sedan invandringen till Sverige ökat så köps det kläder på loppis som aldrig förr. De asylsökande kommer ju med bara kläderna de har på kroppen.

Och glöm inte att det kan finnas möjlighet att rensa bort dina gamla snabblån med ett så kallat ”samlingslån

/Anna