Ännu ej godkända snabblån

Vi testar alla snabblån här hos Lånakuten. Här lägger vi upp ännu ej godkända lån. Allt eftersom ett lån blivit godkänt recenserar vi långivaren och lägger upp information och länkar så att du som kund kan känna dig trygg innan du lånar.

När ett nytt snabblån kommer till marknaden hamnar det här i väntan på vårt godkännande. Lånet kan också hamna här om det väntar på godkännande från Finansinspektionen eller ligger i en tvist. Det kanske har fått upprepade dåliga recensioner eller dålig kritik av någon som känner sig lurad. Vid upprepningar följer vi upp det, gör en granskning och utlåtande.

Lånakuten har många års erfarenhet av snabblån. Vi har följt varenda snabblån sedan mobillånet såg ljuset för första gången år 2006. Och det är en hel del :-). Redan när en långivare gör entre har vi våra aningar om hur det kommer att bemötas. Det kan bero på allt från hemsidans utseende (utseendet säger inte allt, men en hel del), till lånevillkorens utformande och recensioner i lånforum. Vi tittar på långivarens tidigare ekonomi och bokslut. Vi lägger upp en godkänd recension och ett godkänt snabblån om vi anser att det är ett lån som är till nytta för Lånakutens medlemmar. Därför listar vi heller inte alla marknadens lån, utan bara de lån som ni och vi gilllar.

Vad krävs för att ett snabblån ska bli godkänt hos Lånakuten?

För att vi ska godkänna lånet så krävs att det är ett registrerat företag med god ekonomi. Lånet ska vara registrerat hos Finansinspektionen och ha tydliga lånevillkor utformade på sin hemsida. Det ska framgå både vad lånet kostar i form av ränta och avgifter, samt hur lång återbetalningstiden är. Långivaren ska tydligt beskriva vad som händer ifall att lånet blir för sent inbetalt, samt om krediten sägs upp. Om det är ett lån utan uc så ska det framgå och/eller vilken kreditupplysning som tas.

Långivaren testas av oberoende personer med olika bakgrund. Det kan vara av någon med hög inkomst, låg inkomst, ingen inkomst, betalningsanmärkningar, många förfrågningar hos UC, mm.

Lånakuten betygsätter Kundtjänst och Service, Utbetalningstiden, Lånebelopp och lånevillkor.

Väntar på godkännande:

Mvh
Lånakuten