Saldo - låna 5000 kr och få pengarna utbetalda direkt

Saldo

Snabblån 1 000-5 000 kr

Prisexempel: Lån på 5 000 kr med en återbetalningstid på 1 mån. Nom. ränta 39%. Eff. ränta 265,5%. Totalt belopp att betala 5 570,34 kr.

Ansök lån

Att ansöka om ett lån hos Saldo är superlätt. Du möts av ansökan direkt på startsidan där du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Därefter klickar du dig vidare och fyller i övrig information som efterfrågas av dig innan du signerar och skickar in din ansökan. Uppskattningsvis tar det inte mer än ett par minuter att fylla i din ansökan. Du får sedan svar direkt på din skärm om du blivit beviljad lånet eller inte, därefter är det upp till dig att bestämma dig för om du vill acceptera lånet eller inte.

I dagsläget kan du ansöka om ett snabblån på mellan 1 000-5 000 kronor med en återbetalningstid på 1-3 månader. Produktutbudet kommer dock utökas framöver med både kontokredit och privatlån vilket kommer göra det lättare att få fler kunder.

Grundkrav

  • Vara minst 18 år gammal
  • Du måste ha ett svenskt personnummer
  • Du måste klara sedvanlig kreditprövning

Saldos kostnader

När det kommer till kostnaderna för ett lån hos Saldo är det ingenting som sticker ut i vare sig positiv eller negativ bemärkelse. En nominell ränta på 39 procent är vad de allra flesta konkurrenterna erbjuder. Det är strax under rådande räntetak för snabblån. Dessvärre tillkommer även en startavgift på 395 kronor när du tecknar ett lån hos Saldo. Och med tanke på att återbetalningstiden är så pass kort på mellan 1-3 månader utgör startavgiften en stor del av din totala kostnad för lånet. Faktum är att du många gånger betalar mer för ditt lån i form av startavgift än du gör i räntekostnader.

Om Saldo

Ränta: 39%

Startavgift: 395 kr

Lägsta lånebelopp: 1 000 kr

Högsta lånebelopp: 5 000 kr

Min-/Max låneperiod: 1 – 3 mån

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja (Nordea, SEB, Swedbank, Danske Bank)

Betalningsanm. ok: Nej

Utan UC: Ja

BankID / Instantor: Ja

Saldos utbetalningstider

Saldo har verkligen tagit till vara på den teknik som finns möjlig idag och erbjuder inte bara snabba svarstider utan även snabba utbetalningstider. Har du ditt bankkonto hos Nordea, SEB, Swedbank eller Danske Bank betalas pengar ut direkt. Det innebär att du kan ha tillgång till några tusenlappar inom loppet av några minuter från det att du skickar in din ansökan.

Men även om du inte har ditt bankkonto hos någon av ovanstående banker är utbetalningstiden fortfarande mycket snabb med utbetalning senare samma dag.

Saldos kundtjänst

Har du några frågor om ditt lån är du alltid välkommen att kontakta Saldos kundtjänst. Du kan välja mellan att ringa, mejla eller chatta med kundtjänsten som håller öppet varje dag, året om. Det är helt enkelt bara att välja den kontaktväg och tid som passar dig.

För mer generella frågor kan vi rekommendera dig att titta på Saldos frågor och svar-avdelning så slipper du kontakta kundtjänsten. Där besvaras de allra vanligaste frågorna kunderna har.

Kundtjänst

Tel 08-465 019 31

Mån-Fre 08-17

Lör-Sön 08-17

Adress

Tact Finance AB

Sveavägen 98

113 50 Stockholm

Org nr: 556796-8077

kundtjänst@saldo.com

Omdöme om Saldo

Sammantaget är Saldo en mycket bra och efterlängtad aktör på den svenska lånemarknaden. Det är enkelt att låna pengar, det går fort och utbetalning sker per omgående. Att man dessutom har en så pass bra och omfattande kundtjänst som är tillgänglig varje dag är även det ett stort plus. Det gör att man som kund alltid har någon att vända sig till med sina frågor.

På den negativa sidan får vi nog nämna att lånebeloppen är ganska små för tillfället. Inom kort har dock Saldo planer på att erbjuda både kontokredit och privatlån vilket kommer göra deras låneerbjudande mer attraktivt för fler kunder.

Räntan för lånet är inte högre än hos många andra långivare inom samma segment, däremot tillkommer det en relativt hög startavgift som gör totalkostnaden ganska dyr. Eftersom räntekostnaden blir så pass låg på små belopp med kort återbetalningstid kan det bli så att du betalar mer pengar i startavgift än i ränta. Detta är något som bör förbättras för att göra Saldos snabblån ännu bättre i jämförelse med andra aktörer. Slopa startavgiften så är det inte många andra snabblån som kan mäta sig med Saldo.

Vanliga frågor om Saldo

Kan jag låna utan fast inkomst?

Ja, det kan gå bra att låna utan fast inkomst. Saldo gör en helhetsbedömning av din ekonomi innan de fattar ett beslut.

Kan jag få lånet insatt på någon annans konto?

Nej, du kan endast få pengarna insatta på ditt egna privata konto.

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Ja, om du vill och har möjlighet går det bra att lösa lånet i förtid.

Saldo

9.8

Ansökan

10.0/10

Svarstid ansökan

10.0/10

Signering

10.0/10

Pengar på kontot

9.0/10

Support

10.0/10

Lån +

  • Direktutbetalning
  • Lån utan UC
  • Bra kundtjänst