Profilkredit » SNABBLÅN | LÅNA PENGAR UTAN UC | Ansök 500-150.000 kr

Profilkredit

Låna 10 000 – 50 000 kr

Låneexempel: 10 000 kr i 24 månader. Nominell ränta. 39% Effektiv ränta 65,41%. Månadskostnad blir då 675 kr/mån. Totalt belopp att betala blir 16 200 kr.

Ansök

Hos Profilkredit ansöker du om ett snabblån direkt på startsidan. Det är mycket enkelt och tar inte mer än ett par minuter. Du fyller bara i ditt önskade lånebelopp, klickar dig vidare och fyller i övrig information som efterfrågas.

Det som är mycket bra med Profilkredits ansökningsprocess är att du samtidigt som du fyller i din ansökan kan se en ungefärlig månadskostnad för det specifika lånebeloppet du vill ha.

När du fyllt i dina uppgifter och skickat iväg din ansökan kommer Profilkredit göra en kreditupplysning på dig via Bisnode. När de fått information om din betalningsförmåga får du ett slutgiltigt lånebesked via din e-mail.

Grundkrav

  • Vara minst 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige och ha svenskt personnummer
  • En e-mailadress
  • Inga betalningsanmärkningar senaste 12 månaderna
  • Ingen skuld hos Kronofogden
  • Du ska ha ett bankkonto
  • Du får inte vara äldre än 70 år

Profilkredits kostnader

Precis som hos alla långivare tillkommer ganska höga kostnader när du tecknar ett snabblån, så även hos Profilkredit. Den nominella räntan är satt till 39 procent och utöver det tillkommer både startavgift och aviavgifter som gör totalkostnaden för lånet ännu högre.

Det kostar däremot ingenting att ansöka om lånet och du kan alltid lösa din skuld i förtid för att på så vis slippa onödiga räntekostnader och aviavgifter.

Om Profilkredit

Ränta: 39%

Startavgift: 395 kr

Aviavgift: 45 kr

Lägsta lånebelopp: 10 000 kr

Högsta lånebelopp: 50 000 kr

Max låneperiod: 24 mån

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja

Betalningsanm. ok: Ja (men inte nyare än 12 månader)

Utan UC: Ja (Bisnode)

BankID / Instantor: Ja

Profilkredits utbetalningstider

När du fått ditt låneerbjudande och valt att acceptera det kommer pengarna betalas ut direkt. Det innebär att du i vissa fall kan ha pengarna på ditt konto inom några minuter. I vissa fall kan dock det ta något längre tid innan du får tillgång till pengarna. Det beror helt enkelt på vilken bank du har ditt konto hos och vilken bank långivaren använder sig av. För de allra flesta av Profilkredits kunder går det dock väldigt fort att få tillgång till pengarna.

Profilkredits kundtjänst

Har du några frågor till Profilkredit går det bra att både ringa, mejla och fylla i ett formulär på hemsidan. Öppettiderna är vardagar under vanliga kontorstider. Det är med andra ord ingen kundtjänst som sticker ut, men utöver den vanliga supporten har Profilkredit även en FAQ där man samlat kundernas vanligaste frågor. Har du någon mer generell fråga är det troligt att du får svar på den genom att titta där.

Kundtjänst

010-551 75 15

Mån-Fre 09:00-17:00

Lör-Sön Stängt

kontakt@profilkredit.se

Adress

Profilkredit

Adelgatan 21

211 22 Malmö

Org nr: 559091-5194

Omdöme om Profilkredit

Överlag är Profilkredit en bra långivare inom snabblån. Det är enkelt att ansöka om ett lån och det faktum att man godkänner betalningsanmärkningar och inte använder sig av UC gör att man kan hålla en hög beviljandegrad där många får låna pengar. Att det dessutom är möjligt att lösa lånet i förtid bidrar till att skapa ett enkelt lån som passar många.

Dessvärre är ett snabblån från Profilkredit ganska dyrt med höga räntor och en rad andra övriga kostnader som höjer totalkostnaden för lånet. Detta kan du dock komma undan genom att lösa lånet i förtid, då slipper du onödiga räntekostnader och aviavgifter.

Skulle du ha några frågor angående lånet kan du alltid kontakta Profilkredits kundtjänst. Det finns ganska många kontaktvägar att välja mellan vilket är bra. Däremot håller man bara öppet under vanliga kontorstider, något längre öppettider hade varit önskvärt.

Vanliga frågor om Profilkredit

Kan jag förlänga mitt lån?

Nej, utgångspunkten är att du ska betala av lånet inom 24 månader. Men du kan alltid ta kontakt med kundtjänsten och höra dig för vilka möjligheter du har. Vill du betala av det fortare än så går det självklart bra.

Kan jag ha flera lån samtidigt?

Nej, du kan bara ha ett lån hos Profilkredit åt gången. När du betalat tillbaka skulden är du välkommen att ansöka om ett nytt lån igen.

Hur betalar jag mitt lån?

Enklast är att betala tillbaka lånet genom kortbetalning, alternativt genom Trustlys tillbakabetalning som du hittar på ditt Porfilkredit-konto.

Räkneexempel lån:

Låna 50 000 kr på 2 år med räntan 39% och effektiv ränta på 50,43%. Månadskostnad blir då 3 101 kr/mån. Totalt belopp att betala 74 424 kr.

Profilkredit

0.00
9.3

Ansökan

10.0/10

Svarstid Ansökan

8.0/10

Signering

10.0/10

Pengar på kontot

10.0/10

Support

8.5/10

Lån +

  • Ingen UC
  • Godkänner betalningsanmärkningar

Lån -

  • Kundtjänst med korta öppettider