Nyheter och artiklar om lån hos Lånakuten

Lånakuten har skrivit om snabblån i 10 år. Vi har risat och rosat lån, samt försöka lägga fram fördelar och nackdelar. När ett nytt lån kommer ut på lånemarknaden, så testar vi det, recenserar och sätter betyg efter vår breda erfarenhet av långivare. Vi är flera personer med olika bakgrund som testar. Någon har betalningsanmärkning, någon är skuldbelagd, en del är helt skuldfria och med stora och små inkomster.

Seriösa långivare

En förutsättning för att vi ska lista och jämför ett lån på Lånakuten, är att långivaren är seriös. Med seriös så menar vi att långivaren bl.a:

  • Har ett registrerat företag
  • Tillstånd att bedriva utlåningsverksamhet
  • Har en support/kundtjänst
  • Sköter utbetalningarna på rätt sätt
  • Sköter kravhanteringen på rätt sätt

Därför testar vi först lånet, samt kollar upp att företagsregistrering och allt omkring är i sin ordning. Det finns MÅNGA jämförelsesajter, men Lånakuten kan stolt hävda att vi är störst. Att det finns många kopior av Lånakuten i Googles sökresultat är vi nog alla överens om. Vi kan lugnt påstå att de flesta av dessa inte har testat lånen själva, utan snor texter från Lånakuten och andra jämförelsesajter.

Hårdare krav för snabblån slår nu igenom

Inom kort, år 2018, kommer det att komma nya direktiv för snabblån, vilket gör att lånemarknaden mest troligt kommer att avta och jämförelsesajterna för snabblån kommer att försvinna. De regler som det har pratats om att införa i 10 år, är nu på väg att slå igenom. Kraven skärps för såväl kreditprövning och räntetak. Förutsättningarna för att bli beviljad ett snabblån blir tuffare och långivaren får inte ta ut lika höga kostnader, vilket gör att många långivare kommer inte att överleva.

Under dessa 10 år som Lånakuten har varit verksam har vi skrivit en många artiklar och nyhetsbrev, bland annat om dessa regler som har varit på väg att införas. Några av dessa finner du i menyn nedan.