Nätlån - Snabblån med flexibel återbetalningstid

Nätlån

Låneexempel: 5 000 kr i 2 mån. Nom. ränta 39,00%. Eff. ränta 169,3%. Kostnad 2 659 kr/mån. Totalkostnad 5 615 kr.

Ansök om lån hos Nätlån

Nätlån kan locka med en mycket enkel och smidig ansökningsprocess som du möts av direkt på startsidan. Du fyller bara i önskat lånebelopp, återbetalningstid och övrig information som efterfrågas om dig. Möjligheten att själv välja mellan flera återbetalningstider gör lånet mycket flexibelt eftersom du själv kan påverka både månadskostnaden och totalkostnaden för lånet. För att legitimera dig själv och signera din låneansökan använder du dig av Bank-ID.

Inom ett dygn får du svar på din låneansökan och du får då ta ställning till om du vill acceptera erbjudandet eller inte.

När du ansöker om ett lån är långivaren skyldig att göra en kreditprövning för att säkerställa att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs. I de allra flesta fallen görs kreditprövningen hos UC, som är det vanligaste kreditupplysningsföretaget i Sverige. Nätlån är dock ett undantag då man i stället gör sin kreditprövning hos Bisnode.

Grundkrav för att få låna hos Nätlån

 • Du är mellan 18-70 år
 • Deklarerad inkomst på minst 8 000 kr/mån
 • Svenskt personnummer
 • Folkbokförd i Sverige
 • Ingen skuld Hos Kronofogden
 • Du har Bank-ID

Nätlåns kostnader

Nätlån har en fast nominell ränta på 39% oavsett vilket lånebelopp du väljer. Utöver det tillkommer en startavgift och om du lånar över 4 000 kronor får du även betala aviavgifter. Lånet verkar dock dyrare än vad det faktiskt är. Räntan är baserad på en nominell årsränta, men eftersom återbetalningstiden är mycket kortare än så blir lånet inte lika dyrt som det först verkar.

I slutändan är ändå lånet dyrare än hos många konkurrenter men det märks först av när du lånar större belopp med en längre återbetalningstid.

Om Nätlån

Ränta: 39%

Startavgift: 300 kr

Fakturaavgift 35 kr (0 kr för lån under 4 000 kr)

Lägsta lånebelopp: 1 000 kr

Högsta lånebelopp: 10 000 kr

Min-/Max låneperiod: 33 dagar – 6 mån

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Nej (1-2 dagar)

Betalningsanm. ok: Ja

Utan UC: Ja (Bisnode)

BankID / Instantor: Ja

Utbetalningstid för Nätlåns lån

När du fått din låneansökan godkänd betalar Nätlån utan pengarna. Detta sker dock bara under deras öppettider och därför kan det ta 1-2 dagar innan du har pengarna på kontot.

En sådan utbetalningstid hade varit gångbar om det rörde sig om ett vanligt privatlån, men 1-2 dagars lång utbetalningstid för ett snabblån är på tok för lång tid. Hos flera konkurrenter får du pengarna på kontot inom några minuter eller åtminstone samma dag.

Nätlåns kundtjänst

Skulle du ha några frågor angående lånet kan du kontakta Nätlån via både telefon och e-post. Kundtjänsten håller öppet under vanliga kontorstider på helgfria vardagar.

Utöver dessa kontaktvägar har Nätlån en mycket omfattande frågor och svar-sida där de besvarar en mängd olika frågor du som kund kan tänkas ha. Chansen är stor att du hittar svaret på just din fråga där.

Kundtjänst

Tel 08-12 44 82 88

Mån-Fre 09:00-17:00

Lör-Sön Stängt

kundtjanst@natlan.se

Adress

Nätlån / Catalunia Capital AB

Box 5347

102 47 Stockholm

Org nr: 556812-9414

Sammanfattning

Sammantaget kan vi säga att Nätlåns erbjudande är helt okej men det finns långivare som är bättre på nästan alla punkter. Styrkan med lånet är den flexibla återbetalningstiden. Du kan själv välja den återbetalningstid som passar dig bäst och genom att välja en kort återbetalningstid kan du även sänka totalkostnaden för lånet. Även den otroligt omfattande frågor och svar-sidan är mycket bra och kan ge kunderna all nyttig information som kan tänkas behövas.

Men det finns som sagt även en del svagheter. En sådan är kostnaden för lånet. Räntan är precis under gränsen för vad räntetaket tillåter och utöver det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter. Det hela gör totalkostnaden för lånet ganska dyrt, särskilt om du lånar mycket till en lång återbetalningstid. Med det sagt ska vi dock ha klart för oss att Nätlån inte är ensamma med denna prissättning även om det också finns flera långivare som är betydligt billigare.

Den andra tydliga svagheten med Nätlån är deras utbetalningstid. Att behöva vänta upp till 2 dagar på ett snabblån är på tok för lång tid. Det finns trots allt långivare som betalar ut pengarna direkt eller åtminstone samma dag. När det gäller utbetalningstiden finns det helt klart rum till förbättring.

Vanliga frågor om Nätlån

Kan jag ansöka om ett lån via telefon?

Nej, det är inte möjligt att ringa in och ansöka om ett lån. Du kan bara ansöka om ett lån via Nätlåns hemsida och med ditt Bank-ID.

Får jag låna trots en betalningsanmärkning?

Ja, du kan få låna även om du har en betalningsanmärkning. Nätlån gör alltid en individuell bedömning av din betalningsförmåga innan du beviljas eller nekas ett lån.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Du betalar tillbaka ditt lån via Bankgiro eller Swish. Exakt hur du gör och vilka nummer du ska ange framgår på din faktura.

Kan jag låna utan Bank-ID?

Nej, det är inte möjligt att ta ett lån hos Nätlån utan Bank-ID.

Kostar det något att ansöka om ett lån?

Nej, det kostar inget att ansöka om ett lån hos Nätlån.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 5 månader (5 delbetalningar) med räntan 39,00% (effektiv ränta på 77,51%). Totalt belopp att betala 11 471 kr, vilket motsvarar 2 234 kr/mån.

Nätlån

7.2

Ansökan

10.0/10

Svarstid ansökan

7.0/10

Signering

8.0/10

Utbetalning

5.0/10

Support

6.0/10

Lån +

 • Låna med betalningsanmärkning
 • Låg ålder - 18 år

Lån -

 • Höga kostnader
 • Ej svar direkt
 • Lågt lånebelopp