Monara - Flexibel kontokredit utan UC

Kontokredit 1.000-30.000 kr

Låneexempel: 2 000 kr i 1 mån. Nom. ränta 26,50%. Eff. ränta 29,97%. Totalkostnad 2 044 kr.

Ansök om Monaras kontokredit

Det är mycket lätt att ansöka om ett lån hos Monara, det tar inte mer än några minuter. Du väljer bara önskat lånebelopp, klickar dig vidare i ansökningsprocessen, och fyller i övrig information om dig som efterfrågas. Inom kort får du svar på om du beviljas den kredit du ansökte om eller inte, därefter är det bara att börja begära ut så mycket pengar du vill använda.

I samband med att du ansöker om ett lån kommer Monara genomföra en kreditupplysning på dig. Detta gör man med hjälp av Bisnode så att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas. Det gör det lättare att beviljas krediten och framtida lån.

Grundkrav

  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos Kronofogden

Monaras kostnader

I jämförelse med andra långivare inom samma segment erbjuder Monara relativt billiga lån. Räntan är inte högst i klassen och du behöver inte betala några övriga avgifter som uppläggningsavgift eller aviavgifter för lånet.

Dessutom betalar du bara för den del av krediten du väljer att använda. Det innebär att kostnaden för lånet inte behöver bli särskilt hög, det väljer du helt själv.

Utöver räntan är det inga kostnader som tillkommer förutsatt att du betalar tillbaka ditt kontokredit i tid. Om du inte gör tillkommer dock förseningsavgift, påminnelseavgift och dröjsmålsränta. Går ärendet vidare till Kronofogden tillkommer ännu fler avgifter.

Om långivaren

Ränta: 26,50%

Startavgift: 0 kr

Fakturaavgift: 0 kr

Lägsta lånebelopp: 1 000 kr

Högsta lånebelopp: 30 000 kr

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja

Betalningsanm. ok: Nej

Utan UC: Ja

BankID / Instantor: Ja

Utbetalningstid för Monaras lån

Från det att du har fått din låneansökan beviljad kan du börja begära uttag. Monara erbjuder direktutbetalning till alla Sveriges storbanker vilket innebär att du har pengarna tillgängliga på ditt konto inom fem minuter. Mycket snabbare än så kan det inte bli och just direktubetalningen gör att Monaras kontokredit passar perfekt om du behöver snabba pengar för att exempelvis täcka en oförutsedd utgift.

Monaras kundtjänst

Vill du veta mer om Monaras låneerbjudande kan du komma i kontakt med deras kundtjänst på flera olika sätt. Monara erbjuder både möjligheten att ringa och skicka e-post till supporten. Dessvärre håller kundtjänsten bara öppet måndag – fredag och inte under särskilt många timmar. I jämförelse med andra långivare finns det därför en hel del att förbättra.

Det stora problemet är inte att kundtjänsten bara håller öppet måndag – fredag utan att öppettiderna är så pass korta. Korta öppettider gör det svårare för folk att ringa in till kundtjänsten. De flesta jobbar dessa tider och om man inte kan gå ifrån jobbet finns inte möjlighet att ta kontakt med Monara. Dessutom riskerar korta öppettider leda till långa telefonköer bland de personer som faktiskt kan ringa in till kundtjänsten.

Kundtjänst

Tel 010-551 75 90

Mån-Fre 10:00-16:00

Lör-Sön Stängt

kundservice@monara.se

Adress

BSA Finance AB

Box 6322

102 35 Stockholm

Org nr: 559147-0637

Sammanfattning

Sammantaget erbjuder Monara en mycket bra kontokredit som är billigare än hos många andra konkurrenter. Det är dessutom lätt att skicka in din ansökan och pengarna betalas ut omgående. Just de snabba utbetalningarna gör att Monaras kontokredit passar utmärkt som en extra buffert du kan använda för oförutsedda utgifter. Att man dessutom använder Bisnode i stället för UC gör att fler personer kan beviljas lån.

Nackdelen med Monara har inte med själva lånet att göra. Det är kundtjänsten som bör ses över och förbättras. Öppettiderna är alldeles för korta för att kunna mäta sig med konkurrenterna, dessutom håller supporten bara öppet på vardagar.

Teckna kreditskydd hos Monara

Utöver lånet erbjuder Monara möjligheten att teckna ett kreditskydd. Med denna försäkring får du hjälp att betala ditt lån om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös. Vid dödsfall kan försäkringen i vissa fall täcka hela skulden, upp till 400 000 kronor.

Kreditskyddet betalas som en fast procentsats om 0,65 procent av din totala utstående skuld.

Vanliga frågor om Monara

Kan jag lösa krediten i förväg?

Ja, det går bra att lösa krediten i förväg och det kostar inget extra. Du betalar bara ränta fram tills den dagen då slutbetalningen kommer in till Monara. Innan du löser din kredit måste du dock kontakta kundtjänsten via antingen telefon eller e-post. Du når Monara på nummer 010-551 75 90 eller kundservice@monara.se.

Kan jag ansöka om en kontokredit hos Monara utan Bank-ID?

Nej, du kan inte ansöka om någon kredit utan Bank-ID.

Lånar jag säkert hos Monara?

Ja, du kan alltid känna dig säker när du lånar hos Monara. Långivaren använder nämligen samma säkerhetslösningar som storbankerna. Alla data hanteras och krypteras i en säker miljö och dessutom står Monara under Finansinspektionens tillsyn.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med räntan 26,50% (effektiv ränta på 29,97%). Totalt belopp att betala 11 493 kr, vilket motsvarar 958 kr/mån.

0.00
8.8

Ansökan

9.0/10

Svarstid Ansökan

9.0/10

Signering

10.0/10

Pengar på kontot

10.0/10

Support

6.0/10

Lån +

  • Lån utan UC
  • Utbetalning direkt
  • Inga dolda avgifter

Lån -

  • Kundtjänst med korta öppettider