Marginalen » SNABBLÅN | LÅNA PENGAR UTAN UC | Ansök 500-150.000 kr

Marginalen

Låna mellan 25 000 kr – 350 000 kr

Låneexempel: 50 000 kr i 36 mån. Nom. ränta 6,29%. Eff. ränta 7,3%. Kostnad 1 538 kr/mån. Totalkostnad 55 606 kr.

Ansök om Marginalens lån

Att ansöka om ett lån från Marginalen går på ett par minuter och sker i några enkla steg. Först fyller du i din låneansökan direkt på hemsidan. Ange hur mycket du vill låna, till vilken återbetalningstid och personlig information om dig själv. När du skickat in din ansökan kommer Marginalen ta en kreditupplysning på dig via UC och om du klarar den och får din ansökan godkänd skickar Marginalen ditt låneavtal till dig på mejl. Klicka på länken i mejlet och signera ditt avtal med hjälp av BankID. Inom kort kommer pengarna betalas ut.

Grundkrav

  • Vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Fast årsinkomst om minst 200 000 kronor
  • Inga betalningsanmärkningar

Marginalens kostnader

Marginalen bank erbjuder relativt låga räntor till sina privatlånekunder och räntespannet på 3,5%-18,95% är lägre än hos många konkurrenter. I slutändan sätts dock räntan individuellt men med bra kreditvärdighet finns goda möjligheter till låg ränta.

Utöver räntan tillkommer dock både startavgift och aviavgifter som höjer totalkostnaden för lånen. Startavgiften är dock inte särskilt hög och om du väljer att betala ditt lån via autogiro betalar du inte heller mer än 10 kronor i månaden i aviavgift. Det är överkomliga priser. Men se till att betala ditt lån i tid för gör du inte det riskerar lånet att bli ännu dyrare då Marginalen tar ut både påminnelseavgift, dröjsmålsavgift och förseningsavgift.

Om Marginalen

Ränta: 3,5%-18,95%

Startavgift: 250 kr

Fakturaavgift: 29 kr (10 vid autogiro)

Lägsta lånebelopp: 25 000 kr

Högsta lånebelopp: 350 000 kr

Min-/Max låneperiod: 2-12 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Nej

Betalningsanm. ok: Nej

Utan UC: Nej

BankID / Instantor: Ja

Marginalens utbetalningstid

Marginalen är bra på många sätt men just utbetalningstiden är inte jättebra. I snitt tar det 3 bankdagar innan du har pengarna på ditt konto. Det är klart mycket längre än hos många andra banker och långivare som också erbjuder privatlån. Det som framför allt påverkar utbetalningstiden för ditt lån är när du signerar dina låneavtal och vilken bank du har ditt konto hos. Utbetalningstiden skiljer sig nämligen åt mellan olika banker.

Marginalens kundtjänst

Ett område där Marginalen är riktigt bra är inom support. Deras kundtjänst har mycket långa öppettider under såväl vardagar som helger, något nästan bara storbankerna kan mäta sig med. Dessutom finns det flera kontaktvägar att använda sig av. Det går bra att både ringa och chatta med Marginalen, däremot finns det ingen support via mejl.

På hemsidan hittar du ett mycket omfattande kundforum där du kan få svar på i stort sett alla frågor du kan tänkas ha. Ett tips är att alltid besöka kundforumet innan du kontaktar kundtjänsten, troligtvis kommer du få svar på din fråga där.

Kundtjänst

Tel 0771-717 710

Mån-Fre 08:00-20:00

Lör-Sön 09:00-17:00

Adress

Marginalen Bank

Box 261 34

100 41 Stockholm

Sammanfattning om Marginalen Bank

I det stora hela är Marginalen en mycket bra aktör för dig som är ute efter ett privatlån. Det är enkelt att ansöka om ett lån och lånen är inte särskilt dyra även fast det tillkommer en del övriga avgifter. Vad gäller kraven som ställs på dig som låntagare är inte Marginalen särskilt tuffa. Med det sagt gör man en gedigen kontroll men det är fortsatt många som kan beviljas lån.

En annan styrka med Marginalen som är värd att lyfta upp är deras kundtjänst. Långa öppettider är något som uppskattas av kunderna och det är något som Marginalen verkligen kan erbjuda. Det finns även ett antal olika kontaktvägar att välja mellan, och ett omfattande kundforum där du som kund kan få svar på i stort sett alla frågor du kan tänkas ha.

När det gäller utbetalningstiden finns det dock en del att jobba på, åtminstone om man jämför med andra konkurrenter som kan betala ut sina lån redan samma dag. Om du inte har någon brådska spelar dock kanske inte utbetalningstiden någon större roll.

Vanliga frågor om Marginalen

Erbjuder Marginalen betalningsfri månad på sina lån?

Nej, i dagsläget kan du inte få någon betalningsfri månad på dina lån. Om en faktura inte betalas i tid läggs det på en förseningsavgift, påminnelseavgift och eventuell dröjsmålsränta.

Kan jag betala mitt lån via e-faktura?

Nej, Marginalen erbjuder bara pappersfaktura och autogiro i dagsläget.

Vad händer med min återbetalningsplan om jag gör en större inbetalning?

Om du gör en större inbetalning eller en extra inbetalning kommer din månadskostnad minska framöver. Din återbetalningstid förändras däremot inte.

Kan jag ångra ett lån som redan betalats ut?

Ja, enligt konsumentkreditlagen har du 14 dagars ångerrätt på lån från den dagen du tecknade ditt skuldebrev. Det innebär att om du tecknar lånet och pengarna betalas ut 3 dagar senare har du ytterligare 11 dagar på dig att ångra ditt lån.

Räkneexempel lån:

Låna 100 000 kr upplagt på 5 år (60 delbetalningar) med räntan 6,29% (effektiv ränta på 6,80%). Totalt belopp att betala 118 235 kr, vilket motsvarar 1 962 kr/mån.

0.00
9.4

Ansökan

9.5/10

Svarstid Ansökan

9.5/10

Signering

10.0/10

Pengar på kontot

8.0/10

Support

10.0/10

Lån +

  • Förmånlig ränta
  • Bra kundtjänst

Lån -

  • Lång utbetalningstid