Lånakuten – Om ossLånakuten jämför alla snabblån och lån utan uc.

Lånakuten är din portal för allt som rör privatekonomi. Oavsett om du vill jämföra ränta, låna pengar eller hitta information om privatekonomi och skuldsanering. Lånakuten skapades år 2008 av Lånakuten i Sverige, men vi startade faktiskt redan år 2005, men då som ett hobbyprojekt under en gratisdomän. Vårt mål är att vara den ledande informationsportalen avseende allt som rör lån, kreditkort och ekonomi, inte enbart snabblån, och hoppas att du ska ha nytta av våra tjänster oavsett om du är skuldsatt och behöver lösa lån eller vill ta ett nytt lån eller bara veta mer. Här hos Lånakuten kan du hitta de bästa snabblån och lån som marknaden har att erbjuda

Lånakuten förenklar din låneansökan

Det finns så många lån att välja på idag så det är bara dumt att välja första bästa snabblån. Välj det lån som passar just dina förutsättningar. Villkoren för lånen skiljer sig åt i många avseenden, vissa långivare tillämpar en högre åldergräns eller inkomstkrav, andra godkänner lån med betalningsanmärkning eller dålig kredithistoria. Det finns till och med ett speciellt lån för pensionärer.

Det krävs INTE ALLTID en registrerad inkomst, iallafall inte då det gäller snabblån men utan inkomst blir det svårt att betala tillbaka lånet så fundera över om det verkligen kommer in några pengar nästa månad att återbetala lånet med.

Lånakutens testpanel har själva provat att låna pengar hos långivarna och vet att alla snabblån och lån passar inte alla människor och ändamål. Sitter man i trångmål och har dåliga förutsättningar så kanske man inte har så många alternativ och tror att det bara är snabblån och smslån som kan låna ut pengar, men det lönar sig att jämföra vad som finns att välja på. Kanske hittar du ett lån trots allt. Kanske du hittar någonstans att låna pengar till bättre ränta än vad du först hade tänkt.

Vi testar alla snabblån och smslån

Lånakuten testar alla snabblån och smslån innan de läggs upp hos . Därför kan du som låntagare vara säker på att du inte ansöker om ett snabblån hos en oärlig långivare.

Oärliga långivare

Det finns ett antal oseriösa långivare inom alla kategorier på den svenska marknaden. Dessa listat inte här hos Lånakuten. Som oärlig långivare räknas inom snabblån, smslån och blancolån:

Se till att alltid läsa lånevillkoren noga om du hittar ett nytt smslån som inte finns med hos Lånakuten. Stöter du på ett nytt smslån som verkar suspekt så anmäl dem till Finansinspektionen för granskning.

Betyg på lånen

I betygssystemet ingår en rad faktorer som påverkar helhetsbetyget. Nedan anges kriterierna som väger in när betyget sätts.

 • Långivaren ska vara registrerad hos Finansinspektionen
 • Åldersgräns
 • Godkänns betalningsanmärkningar
 • Inkomstkrav
 • Lånebelopp
 • Kostnader
 • Utbetalningsprocess
 • Återbetalningstid
 • Identifieringsprocess
 • Ansökningsprocess
 • Godkänner långivaren ansökan

Det är inte lika lätt att sätta betyg på ett snabblån som ett vanligt banklån. I vanliga fall så när man letar ett lån såsom blancolån eller bolån, så brukar lägsta ränta vara den viktigaste aspekten. Då det gäller snabblån och smslån måste vi tänka lite annorlunda så att betyget ska falla in under de ramar och kriterier som en lånesökande för snabblån letar efter.

För det första så är en kund för snabblån ofta en person som inte har möjlighet att få ett vanligt banklån, annars hade den möjligheten naturligtvis kommit i första hand. Ingen vill betala mer än man måste. När vi har betygsatt smslånen så har vi till stor del vägt in vilken klientel som har chans att bli beviljad lånet. Godkänner långivaren betalningsanmärkningar, låg inkomst och snabblån från 18 år så är det ett stort plus. Sedan så måste företaget följa statens uppsatta regler för utlåningsverksamhet och vara registrerade hos Finansinspektionen.

Tankar: Varför lånar vi snabblån och smslån?

Kontakt:

Lånakuten i Sverige
Box 156
89133 Örnsköldsvik
info @ xn--lnakuten-9za.com