Snabblån till semestern

Snabblån till semestern

Snabblån till semestern

Snabblån till semestern

Det finns 2 perioder under året då det oftast krisar mest i kassan, inför julen och under semestern.
Det är också under dessa perioder som det tas flest snabblån.
För många är semester förknippad med sol, glädje och extra klirr i kassan i form av semesterlön och skatteåterbäring. Ungarna går på sommarlov med förväntan om en sommar fylld av aktiviteter.

För den som är arbetslös, sjukskriven eller inte fick tillbaka pengar på skatten så kan sommarlovet bli en mardröm. Det är lätt att kasta in och ta ett snabblån till semestern utan en tanke på återbetalning.
Att leva här och nu kan bli en dyr historia.

Använda snabblån till semesterkassan?

Det behöver inte vara fel att ta ett snabblån för att finansiera semestern, många lånar pengar till julklapparna. Det gäller att man planerar återbetalningen och vet att man kan amortera lånet. Idag finns det många alternativ för återbetalning av snabblån. Det är inte bara 30 dagar som gäller längre utan återbetalningen av i stort sett alla lån kan fördelas på en längre tid, t.o.m upp till 6 år.

Vet man däremot att det inte kommer att bli problem att betala tillbaka snabbt så finns det en uppsjö av räntefria lån att titta på, så lånet behöver inte bli dyrare än att låna en slant av morsan, d.v.s utan kostnad.

Det bästa alternativet vid tanke på att ansöka om lån är annars vanliga privatlån, vilka har lägre ränta. Exempelvis Axo finans.

Spara pengar till hösten

Tänk på att ha pengar kvar efter sommarlovets slut. Barn växer under sommaren och hur många ungar kommer i sina gamla kläder då skolan startar igen i augusti?

Semester och sommarlov behöver inte alltid berikas av ett smäckfullt schema av aktiviteter. Att komma iväg med familjen på en fisketur eller umgås med kompisar, få sitta vid datorn någon timme extra eller att ”bara vara”, utan press på läxor, krav och måsten, det är sommarlov!

Ha en bra sommar och hushålla med slantarna
/Linda

Relaterade artiklar