Lån är inte det största problemet hos Kronofogden

Lån är inte största problemet hos Kronofogden

Lån är inte största problemet hos Kronofogden

Visst kan snabblån ställa till problem, om man inte betalar i tid. Undersökning som SVD gjort hos Kronofogden visar dock att problemen med snabblån är aningen överdriva. Lån är inte största problemet hos Kronofogden Det är inte snabblånet som gör att de flesta hamnar i en skuldfälla. Orsaken till den ekonomiska knipan uppstår långt innan snabblånet tas och lånet är oftast den sista utvägen innan vardagsekonomin kraschar. När lånet tas har ekonomin redan kraschat. Lån är inte största problemet hos Kronofogden

Telefonräkningar är en större skuldfälla än snabblån

Kronofogden arbetar just nu med att driva in 13000 ärende rörande snabblån. Totalt finns det 400.000 ärenden hos hos Fogden som är obetalda, så snabblånen utgör en väldigt liten del av svenskarnas totala skuld. Obetalda telefonräkningar utgör en betydligt större del.

Är snabblån tilltänkt för alla?

Det finns lån och det finns lån. Skillnaden mellan marknadens alla lån är * kostnaderna * villkoren.
En person som har en prickfri ekonomi, inga betalningsanmärkningar och sparkapital tar naturligtvis inte ett snabblån. Hen kan enkelt ringa banken för att låna pengar till betydligt bättre villkor. Så självfallet är snabblån tilltänkt en helt annan målgrupp. Men precis som Kronofogden nämner till så är det oftast inte just snabblånet som gör att man hamnar hos Kronofogden. Man är redan på väg dit redan då lånet tas på grund av andra obetalda skulder och räkningar.

Tagged on: ,