Snabblån till julklappar? Ett snabblån - fine? 10 snabblån - No,no!

Julen är snabblånets högtid

Snabblån till julklappar?

Snabblån bör inte användas till mer än nödsituationer. Ändå är tiden innan och efter jul den period då det tas flest snabblån. Barnfamiljer känner pressen över att behöva köpa större och dyrare julklappar för varje år som går, även om inte ekonomin räcker till. Känner du igen dig?

Räcker lönen till julklapparna

Snabblån till att köpa julklappar

Snabblån till att köpa julklappar

10-åringen önskar sig en ny dataskärm. Den måste ha hög upplösning och snabb responstid för att klara av avancerade applikationer och dagens spel med hög grafik. Sedan så räcker inte grafikkortet längre till i den dator som han fick för 2 år sedan. Datorn blir seg, laggar och hänger sig så han kan inte medverka i de spel som polarna kör.

Snabblån till nya gaminggrejer

Ska han få nya grejer eller avstå från att spela med kompisarna. Nu är det ju inte bara spela han använder datorn till, utan så mycket annat. Han lär sig dataprogrammering, javascript och liknande. Applikationerna går inte att ladda då datorn är för långsam. Och det är ju säkert bra att han redan nu är intresserad av avancerad programmering. Det kan jag ju inte ta ifrån honom tänker du och beställer nya grejer till julklapp. Borde jag ta det på avbetalning i butiken, betala kontant eller låna pengar med amortering som följd?

Dagen teknologi är inte billig

Problemet är bara att det kostar över 10.000 kr för att hålla sig update med dagens teknologi. Och då pratar vi om den absolut billigaste lösningen. Lönen räcker inte på långa vägar, men några snabblån direkt in på kontot så är problemet löst och 10-åringen blir glad. Till dessa ska återbetalas januari. 10 snabblån. Men alla andra har ju nya grejer…

Snabbån för att köpa julmat

I år är det vår tur att ha julafton. Fyra år sedan sist. Hela släkten kommer, farmor, farfar, mormor, morfar och alla kusiner. Och morbror Tage från Jönköping kommer också. Han har längtat efter att få se vårt nya hus. Problemet är bara att jag var sjukskriven förra månaden och fick ut väldigt lite lön denna månad.

Snabblån till reparationer

Vår bil gick också sönder, så våra sparade pengar gick åt till reparationskostnader. Vi har så pass lite över denna månad, att vår budget knappt räcker till de vanliga räkningarna och hushållsutgifterna. Hur ska vi göra, alla längtar ju så att komma till oss över julen. Säga att vi inte har råd att bjuda på mat, eller fixa ett snabblån?

Betala resan med snabblån

Snabblån till att betala resa

Snabblån till att resa

I år ska vi resa till Thailand över julen tillsammans med goda vänner. Vi beställde resan redan i augusti och betalade då in en handpenning på 20%. Resan kostade 34.000 kr och det återstår nu 27.200 kronor kvar att betala. Ett stort problem har inträffat sedan augusti.

Jag har blivit arbetslös och hade på grund av en stor miss uteslutit mig själv från A-kassan så nu finns inte längre möjlighet att slutbetala resan. Den ska vara betald inom 10 dagar. Det finns några långivare som erbjuder snabblån med utbetalning direkt, idag. Lån på 50.000 kr till en ränta om 20%. Och lånet går att lägga upp på en återbetalningstid upp till 6 år. Innan dess borde jag väl ha hittat ett nytt jobb.

Relaterade artiklar om jullån: