Inte bara snabblån hos Kronofogden - Fler drar lasset till skuldfällan

Inte bara snabblån hos Kronofogden

Att vi svenskar är dåliga på att betala våra räkningar är ingen hemlighet. I årsskiftet 2015-2016 hade svenskarna skulder hos Kronofogden på totalt 72 398 720 872 kr! Av dessa utgör 93% personer över 25 år.

Inte bara snabblån hos Kronofogden

Inte bara snabblån hos Kronofogden

Inte bara snabblån hos Kronofogden

Att få fram statistik över hur mycket pengar svenskarna är skyldiga för snabblån är svårt, kanske för att det inte handlar om astronomiska summor då snabblånen är små jämför med andra lån. Vi kan dock konstatera att det inkommer omkring 50.000 st ärenden för obetalda snabblån varje år och det är INTE ungdomarna som står för den största andelen.

Snabblån = en skuldfälla?

Det är lätt att tro att snabblån är en skuldfälla för ungdomar då det pratas om förbud och överskuldsättning, men faktum är att den vanligaste låntagaren är kvinnor mellan 30-45 år som med lång livserfarenhet och skinn på näsan redan borde veta vad som gäller då man lånar pengar. Frågan är om myndigheterna riktar alla förslag om lagändringar för lånen åt fel håll? Kanske man borde se över hur man skulle kunna hjälpa dessa ensamstående mammor att få pengar så att det räcker till?

Snabblån kan bli ett nödvändigt ont

En 18-åring tycker att att snabblån är något fult och smutsigt, medan en ensamstående medelsvensson som inte kan täcka upp lönen till hyra och och barnens underhåll ser snabblån som ett nödvändigt ont.

Det finns dyra lån och mindre dyra lån och så finns det de som är gratis, eller räntefria rättare sagt. Ibland kan du läsa om räntefria kreditkort men det finns även lån som inte kostar något extra om man återbetalar inom utsatt tid. Många av dessa är de lån som i vardagstal kallas just snabblån.

Exempel på långivare som erbjuder räntefria lån

Dessa långivare agerar under namnet snabblån, lån utan uc och tidigare mobillån.