Handla nu - betala efter jul. Snabblån eller butikskredit?

Handla nu – betala efter jul utan kostnad

Handla nu – betala efter jul

Köpa julklappar med snabblån?

Snabblån anses ofta som fult eller dumt, men om man sitter i en ”måstesituation” där ett lån är enda alternativet så lönar det sig att att jämföra snabblån med butikernas krediter. Dessa krediter tillhandahålles oftast av Resurs Bank, eller Santander.

De flesta stora butikskedjor annonserar att du kan handla julklapparna nu och betala nästa år, utan kostnad. Att handla julklapparna på krita kan bli en dyr kostnad, framförallt om man väljer att delbetala beloppet på ett par år. Visst räntefritt, säger butiken och bankerna, men hur räntefritt är det? Räntefritt första månaden, fast med en uppläggningsavgift om 495 kronor och aviavgifter varje månad i samband med delbetalningen är det vanligaste.

Det värsta med att impulsköpa julkappar och ta kredit på kredit hos kedjorna är att den lånade summan till slut blir väldigt stor. Det känna lockande med en månadsamortering om 500 kr i månaden i 36 månader, utan att man tänker på att denna skuld faktiskt kommer att finnas kvar nästa jul och nästa…

Snabblån alternativ till butikskredit

Om man vet att det kommer en julbonus från jobbet inom kort, eller att januarilönen förväntas bli ovanligt stor, kanske det är bättre att ta ett räntefritt snabblån på 30 dagar istället för de årslånga, dyra butikslånen. Dels så blir den extra kostnaden lägre, pengar återbetalas efter jul och du är åter skuldfri och det tillkommer ingen uppläggningsavgift.

Snabblån är inte alltid bra, men ibland kan det vara ett bättre alternativ. Lånakuten jämför kostnader och räntor för snabblån. Där finns flertalet snabblån utan ränta.

Ta en titt innan du bestämmer dig, det kan löna sig och bli pengar över till en extra julklapp.