Flest ansöker snabblån på löningsdagen

Flest ansöker snabblån på löningsdagen

Varför lånar vi pengar när vi får lönen?

Trodde du att det ansöks flest snabblån dagarna innan löning, du trodde du fel. Du kanske trodde att då pengarna sinat, så tar man ett till lån för att härda ut till lönechecken dimper ner. Då tror du fel!

Det är den 25-e varje månad som det lånas mest. Lönen kom precis in på kontot, räkningarna betas av så långt pengarna räcker till och sedan var lönen slut. Och ja, det är fortfarande den 25-e men 30 dagar kvar till nästa lön. Hm…. Vad gör man nu? ”Låna pengar” säger många enligt statistiken. Vi undersökte hos vilka långivare det lånas mest och vid vilken tidpunkt.

 Här lånas mest pengar före och efter lön

Få pengarna att räcka till och slippa låna pengar

Lägg upp en buffert och spara in på snabblån

Lägg upp en buffert och spara in på snabblån

Så hur gör man för att få lönen att räcka till hyra, mat, räkningar och nöjen i 30 dagar? Att lägga upp en buffert är såklart det bästa alternativet.

Det vill säga, att spara en del av lönen varje månad. Nu säger många att det inte finns utrymme till en buffert, att alla pengar går åt, men är det verkligen hela sanningen att inget går att undvara?

Slinker det aldrig ner en korv från Statoil, en godisbit och läsk? Du har säkert fått en P-bot någon gång eller handlat i närbutiken istället för på stormarknad. Det finns många onödiga utgifter i varje hushåll där man skulle kunna spara in på några kronor. Varför inte tänka till lite extra och spara dessa kronor på ett sparkonto istället. Många bäckar små.

Men det är faktiskt så att de flesta lånar pengar veckan efter lönen och inte den innan som man kanske man tro.