Fairlo - Snabblån med direktutbetalning dygnet runt

Fairlo

Låneexempel: 5 000 kr i 6 mån. Nom. ränta 17,52%. Eff. ränta 19,00%. Kostnad 526 kr/mån. Totalkostnad 5 155 kr.

Ansök om Fairlos lån

Du ansöker enkelt och smidigt om ett lån hos Fairlo direkt på deras hemsida. På startsidan, högst upp i det högra hörnet, hittar du knappen som tar dig till låneansökan. Väl där fyller du bara i önskat lånebelopp och klickar dig sedan vidare till nästa steg. Där fyller du sedan i information om dig själv. När du fyllt i din ansökan signerar du den med hjälp av Bank-ID. Hela processen tar inte mer än ett par minuter.

När du ansökt om lånet kommer en kreditprövning genomföras med hjälp av Bisnode. Eftersom Fairlo använder Bisnode och inte UC försämras inte din kreditvärdighet samtidigt som fler kan beviljas ett lån. Inom kort får du svar på din låneansöökan och kan ta ställning till det..

Grundkrav för att beviljas lån hos Fairlo

 • Minst 20 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Svenskt personnummer
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Svenskt bankkonto
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Bank-ID

Fairlos kostnader

Fairlo erbjuder inte ett typiskt snabblån då det högsta lånebeloppet är hela 50 000 kronor. Därför är det svårt att jämföra räntan med andra långivare. Räntan är klart lägre än hos långivare som erbjuder klassiska snabblån men något högre än hos långivare som erbjuder vanliga privatlån. Sammantaget är dock kostnaden för lånet ganska fördelaktigt då det inte heller tillkommer någon uppläggningsavgift eller aviavgifter.

De enda övriga kostnaderna du kan tvingas betala är om du inte kan betala din skuld i tid. Då tillkommer påminnelseavgift, förseningsavgift, dröjsmålsränta och inkassoavgift. Skulle skulden gå vidare till Kronofogden tillkommer ytterligare kostnader.

Om Fairlo

Ränta: 13,18-17,52%

Startavgift: 0 kr

Fakturaavgift: 0 kr

Lägsta lånebelopp: 2 000 kr

Högsta lånebelopp: 50 000 kr

Min-/Max låneperiod: 0-6 år

Åldersgräns: 20 år

Direktutbetalning: Ja

Betalningsanm. ok: Ja

Utan UC: Ja (Bisnode)

BankID / Instantor: Ja

Utbetalningstid för Fairlos lån

När det kommer till utbetalningstid sticker Fairlo verkligen ut i mängden. Det finns inte många konkurrenter som kan matcha deras utbetalningstider. Utbetalning sker i samma sekund som du blir beviljad lånet, oavsett dag eller tid på dygnet. Det innebär att om du har ditt bankkonto hos någon av landets storbanker får du pengarna direkt.

Eftersom Fairlo kan erbjuda en så pass snabb utbetalningstid passar lånet perfekt om du behöver täcka en oförutsedd kostnad, exempelvis lämna in bilen på verkstad.

Fairlos kundtjänst

Fairlo kan du komma i kontakt med på flera olika sätt. De erbjuder både en telefontjänst, chatt och e-post. Vad gäller telefontjänsten kan du dock inte själv ringa Fairlo, utan i stället fyller du i ett formulär med dina kontaktuppgifter så ringer Fairlo upp dig. På så vis slipper du sitta i telefonkö varje gång du ska kontakta supporten.

Om det finns något att klaga på gällande kundtjänsten är det öppettiderna. I dagsläget håller kundtjänsten bara öppet på vardagar under kontorstider. Helgöppet hade varit önskvärt eftersom det är något flera konkurrenter har.

Kundtjänst

Mån-Fre 09:00-17:00

Lör-Sön Stängt

kundservice@fairlo.se

Adress

Fairlo AB

Gamla Brogatan 11

111 20 Stockholm

Org nr: 559084-1101

Sammanfattning

Fairlos lån står sig riktigt bra på den svenska lånemarknaden. Man erbjuder flera olika lånebelopp till en relativt låg ränta och dessutom slipper du både uppläggningsavgift och aviavgifter. En annan bra sak med Fairlo är att de tar sin kreditupplysning hos Bisnode i stället för UC. Det förenklar dina möjligheter att få lånet beviljat och din kreditvärdighet hos UC kommer inte påverkas.

Långivaren har även lyckats bra när det gäller utbetalning av lånen. Fairlo har direktutbetalning dygnet runt, året om. Bättre än ska kan det inte bli. Det är ytterst få som kan mäta sig med en sådan bra utbetalningstid. Det finns visserligen långivare som erbjuder direktutbetalning, men inte dygnet runt. Oftast betalas pengarna ut under kundtjänstens öppettider.

Den lilla svaghet som finns med Fairlo är kundtjänstens öppettider. Helgöppet hade varit önskvärt för att man riktigt ska kunna mäta sig med de bästa konkurrenterna. Vad gäller kontaktvägar har man dock lyckats bra med flera alternativ att välja mellan.

Sammantaget är Fairlo en mycket konkurrenskraftig långivare på den svenska lånemarknaden.

Vanliga frågor om Fairlo

Kan jag ha flera lån samtidigt?

Nej, du kan inte ha flera lån samtidigt hos Fairlo. Först när du betalat tillbaka ditt befintliga lån kan du ansöka om ett nytt.

Kan jag betala tillbaka mitt lån i förtid?

Ja, du kan betala av ditt lån i förtid om du vill. Du betalar då bara ränta för den period du hade lånet.

Kan jag låna utan jobb?

Ja, det finns möjlighet att låna pengar hos Fairlo även om du saknar jobb. Du kan exempelvis vara student eller sjukskriven. Fairlo gör en helhetsbedömning av din återbetalningsförmåga innan de nekar eller beviljar dig ett lån.

Räkneexempel lån:

Låna 30 000 kr upplagt på 3 år (36 delbetalningar) med räntan 14,93% (effektiv ränta på 16,00%). Totalt belopp att betala 37 402 kr, vilket motsvarar 1 039 kr/mån.

0.00
9

Ansökan

9.0/10

Svarstid Ansökan

9.0/10

Signering

10.0/10

Pengar på kontot

10.0/10

Support

7.0/10

Lån +

 • Godkänner betalningsanmärkning
 • Lån utan UC
 • Direktutbetalning
 • Snabb ansökningsprocess

Lån -

 • Korta kundtjänstöppettider