Så enkelt är det att få ett snabblån

Så enkelt är det att få ett snabblån

Är snabblån lätta att få?

Överallt skrivs om att snabblån är lätta att få, att snabblån beviljas till alla som ansöker, snabblån tar inte kreditupplysning och har inga inkomstkrav, etc, etc. Ligger det någon sanning i det?

Sant eller falskt om snabblån

Snabblån beviljas till alla som ansöker, ALLA får snabblån!
alla snabblån beviljar lånFalskt! Alla snabblångivare har villkor och krav. Den som har noll inkomst eller många betalningsanmärkningar kommer inte att bli beviljad lån hos någon som helst långivare för snabblån. Du får heller inget lån om du inte är svensk medborgare och har bott i landet i minst 3 år. Heller inte om du inte är myndig. 

 

Snabblån tar inte kreditupplysning
Ingen kreditupplysning från UCFalskt! Alla långivare tar kreditupplysning men på olika sätt, från olika kreditupplysningbolag. En del snabblån tar UC, andra tar inte UC, utan för en annan kreditupplysning. Oavsett varifrån långivare köper sin kreditupplysning kan du dock alltid vara säker på att en kreditupplysning och en kredititprövning görs på ett eller annat sätt. Den som är en aktivt sökande av lån föredrar lån utan UC.

 

Snabblån har inga inkomstkrav
Falskt! Varför skulle någon låna ut pengar till dig, om du inte har någon inkomst? Varifrån ska du då få pengar att betala tillbaka lånet efter löptidens slut? Däremot är kraven på inkomst lägre för snabblån, eftersom beloppet man kan låna är ganska små. Du behöver inte ha en årsinkomst om 2 miljoner för at klara av att återbetala 5000 kr, eller hur?

Snabblån kan vara lättare att få beviljat än blancolån, ja. Detta naturligtvis om du ansöker om ett väldigt litet belopp. Ju lägre lånebelopp, desto lägre krav. Det säger ju sig själv att det borde vara enklare att låna 500 kronor än att låna 500.000 kr.