Så enkelt är det att få ett snabblån - Är det så enkelt som alla säger?

Så enkelt är det att få ett snabblån

SNABBLÅN lätta?

Så enkelt är det att få ett snabblån

Snabblån, är de lätta? Överallt skrivs om att snabblån är lätta att få, att snabblån beviljas till alla som ansöker, snabblån tar inte kreditupplysning och har inga inkomstkrav, etc, etc. Ligger det någon sanning i alla dessa påståenden?

Sant eller falskt om snabblån

Sant eller falskt om snabblån

Sant & falskt om snabblån

Snabblån beviljas till alla som ansöker, ALLA får snabblån!

Falskt! Alla snabblångivare har villkor och krav. Man får heller inte enligt lag låna pengar till den som inte anses kunna betala tillbaka lånet. Har du noll kronor i inkomst eller väldigt många betalningsanmärkningar? Då kommer du inte att bli beviljad lån hos någon som helst långivare för snabblån. Även om det finns snabblån som beviljar lån med betalningsanmärkning, då finns det givetvis en gräns för hur många betalningsanmärkningar som kan tolereras. Du får heller inget lån om du inte är svensk medborgare och har bott i landet i minst 3 år. Heller inte om du inte är myndig.

Snabblån tar inte kreditupplysning

Falskt! Alla långivare tar kreditupplysning men på olika sätt, från olika kreditupplysningbolag. En del snabblån tar UC, andra tar inte UC, utan en annan kreditupplysning. Det kan vara till exempel Bisnode eller Creditsafe. Oavsett varifrån långivare köper sin kreditupplysning kan du dock alltid vara säker på att en kreditupplysning och en kredititprövning görs på ett eller annat sätt. Den som är en aktivt sökande av lån, föredrar lån utan UC av flera anledningar. Den främsta anledningen är att andra långivare, vilka tar UC, inte kan se att du har ansökt som snabblån. De kan heller inte se om du har blivit beviljad lån.

Snabblån har inga inkomstkrav
Falskt! Varför skulle någon låna pengar till dig, om du inte har någon inkomst? Varifrån ska du då få pengar att betala tillbaka lånet efter löptidens slut? Nej det går ju naturligtvis inte. Däremot är kraven på inkomst lägre för snabblån. Detta eftersom beloppet man kan låna är ganska litet. Du behöver inte ha en årsinkomst om 2 miljoner för at klara av att återbetala 5000 kr, eller hur?

Snabblån kan vara lättare att få beviljat än blancolån, ja. Detta är naturligtvis eftersom att du ansöker om ett väldigt litet belopp. Ju lägre lånebelopp, desto lägre krav. Oavsett om det är ett lån utan UC eller inte. Det säger ju sig själv att det borde vara enklare att låna 500 kronor än att låna 500.000 kr.