Smartaste sättet att låna pengar utan uc – Behåll din UC-score

Att låna pengar genom Låneförmedlare bättre än banken

Vi har tidigare skrivit om fördelarna med att låna pengar utan uc och att främsta anledningen är att man behåller sin UC-score, vilken är viktig när man vill låna pengar. På senaste åren har det dykt om flera låneförmedlare. Det finns några bra och några mindre bra låneförmedlare. Vi ska förklara varför.

Seriösa låneförmedlare tar inga avgifter

En bra låneförmedlare är ett företag som UTAN KOSTNAD tar emot en ansökan från den lånesökande och genom ett eget avtal med ett antal banker förmedlar ansökan vidare. Då kan jag ju lika gärna skicka in ansökan själv till de banker jag vill tänker du nu, men det är här låneförmedlarnas roll blir viktig. När du ansöker om ett lån hos en större bank så tas en kreditupplysning från UC. Ansök om ytterligare lån så tas det ännu en UC. Veckan efter så kanske du ansöker ytterligare ett lån, bara för att jämföra priserna med de två tidigare lånen. Kanske är du på jakt efter en villa och söker lånelöfte. Nu har din scoring hos UC redan sjunkit och det är högst troligt att när du ger dig in på att ansöka hos en fjärde långivare så blir lånet eller lånelöftet inte beviljat på grund av för dålig kreditvärdighet. Denna scoring kan nu ligga dig till last i 12 månader framåt, för det är precis så länge en UC-förfrågan ligger kvar i registren.

1 Uc är ingen UC – 3 UC är katastof

Du har säkert hört talas om Freedom Finance, Compricer och Lendo. Alla tre är välkända, seriösa företag som lägger ner stora pengar på att höras och synas. Detta är också de 3 förmedlare som vi rekommenderar främst, om man vill låna stora pengar, ett topplån eller ett större blancolån utan säkerhet. Låneförmedlarna kan hjälpa dig att låna pengar upp till 400.000 kr. Det finns dock ett antal skillnader mellan dessa 3. En gemensam nämnare för samtliga är att de bara tar 1 UC, oavsett hur många banker de än skickar ansökan vidare till. 1 UC är ingen gång kan man säga, då det inte påverkar kreditbetyget hos UC. Efter 2 UC börjar kreditsnurran svaja lite och 3 UC på kort tid sänker definitivt scoringen ett snäpp, eller i värsta fall två.

Lendo är vinnaren

Vårt val för smidigast och snabbaste ansökningsprocess just nu är solklart Lendo.
Lendo rekommenderas för att behålla din UC-score och få pengarna snabbt utbetalda. Att valet faller på Lendo är bland annat att där får man tillgång till ett eget inloggningssystem. Ansöker man hos Freedom Finance så är det personlig kontakt med handläggare som gäller och det är inte alla som vill ha det så. Vad vi kan se så har Lendo också flest anslutna banker till sitt system.

Svar från alla banker inom 24 timmar – även helg!

Det är så förvånansvärt enkelt att låna pengar via Lendo. Vi fyllde i personuppgifterna, valde lånebelopp och återbetalningstid. Vill man låna mer än 150.000 kr utan säkerhet kan en medlåntagare behövas. Har man betalningsanmärkning så är maxbeloppet 100.000 kr (kräver inte medlåntager eller borgen)

Efter att ha skickat ansökan så skapas en egen inloggningssida och redan efter ett par minuter hade bankerna börjat svara. Man kan när som helst välja ett erbjudet lån, men vi rekommenderar att lugnt vänta kvar i upp till 24 timmar för att se vilken bank som ger bästa dealen, då det kan vara stor skillnad på den erbjudna låneräntan mellan bankerna. Ibland kan en bank även erbjuda ett mindre belopp än det ansökta, så sitt lugnt kvar i båten innan du accepterar ett lån.

Det är spännande, går snabbt, smidigt och enkelt och finns ett stort utbud av banker hos Lendo. Testa själv. Det går även att lösa bort gamla, dyra snabblån

>Recension, betyg och låneansökan till Lendo här