Flest beviljade snabblån och smslån

När man letar ett nytt lån så är det flera aspekter som ska spela in. Dels så ska långivarens villkor matcha ens egna förutsättningar. Om man t.e.x söker lån med betalningsanmärkning så är utbudet begränsat till en viss typ av långivare. Om man däremot inte har någon betalningsanmärkning men har ansökt om väldigt många lån under de senaste 12 månaderna så går det inte heller att låna hos alla långivare. Har man  varken betalningsanmärkningar eller många kreditförfrågningar hos UC, men däremot en låg inkomst så ställer även det till problem. Vår erfarenhet är att för att utan krångel och frågor, bli beviljad ett vanligt blancolån, eller privatlån om 200.000 kr så krävs att man

  1. Inte har ansökt om andra lån eller lånelöften nyligen (Senaste 12 månaderna)
  2. Inte har betalningsanmärkningar
  3. Har en månadsinkomst om minst 21.000 kr/månad.

Nu finns det ju en väldigt stor del av befolkningen som inte lever upp till dessa krav och därför måste vända sig till att låna pengar av så kallade nischlån, eller smslån och snabblån. Nischlånet beviljar fler och under andra förutsättningar, så att även du som har betalningsanmärkning eller många UC-frågor ska kunna ta ett lån om något oförutsett dyker upp.

Vi har sammanställt en lista på de långivare som beviljat flest ansökningar via Lånakuten det senaste året. Listan innehåller ansökande inom alla kriterier.

Flest beviljade snabblån år 2014

Vivus snabblån hos Lånakuten

Klicklån snabblån hos Lånakuten

Cashbuddy snabblån hos Lånakuten

 

 

 

  1. Vivus – Ett av våra 40 smslån, vilka både godkänner anmärkning, låg inkomst och många UC-frågor. Ett lån som inte tar UC vid ansökan. Maxbelopp 16.000 kr.
  2. Klicklån – Vårt största snabblån, vilka godkänner lån utan de traditionella kraven. Lån upp till 40.000 kr. Betalningsanmärkningar godkänns dock inte.
  3. Cashbuddy – Lån 25.000 kr. Långivaren godkänner betalningsanmärkningar och är det snabblån som  oftast ligger på topplistan bland Lånakutens populära lån.

Flest beviljade snabblån år 2015

Klicklån snabblån hos Lånakuten

Leasy snabblån hos Lånakuten

 

  1. Klicklån – Under 2015 fortfarande vårt mest populära snabblån. Lån upp till 40.000 kr.
    Beviljar många ansökningar hos Lånakuten varje dag.
  2. Leasy – Snabblån 50.000 kr. Ett ”nygammal” snabblån som funnits med under många år. Nu med en ny uppsving på grund av Leasys nya lånetjänst ”minilånet” upp till 10.000 kr

Alla kan inte få låna pengar

Det man måste förstå då det gäller lån, är att alla får inte låna pengar. Har man tidigare lån så väger även det in i avgörandet. Som vi skrev innan så är det ultimata en person utan kreditförfrågningar hos UC, med en medelinkomst och utan betalningsanmärkningar.

Det finns flera faktorer som spelar in. UC har en tjänst som heter MinUC, där man snabbt och enkelt kan se vilket kreditbetyg man har och hur man kan förbättra det.

Även om en långivare godkänner betalningsanmärkningar så får man inte automatiskt ett lån med betalningsanmärkning. Om lånet kräver en inkomst så måste man ha det eller om man har många tidigare lån så görs kanske bedömningen att inte inkomsten räcker till avbetalningen för alla lån.

Långivare måste följa Konsumentverkets uppsatta regler för utlåning, vilket innebär att en redan gravt skuldsatt person inte ska tillåtas låna mer. Detta för att undvika överskuldsättning.

Självklart vill långivaren låna ut till så många som möjligt, då det är deras affärside och de vill tjäna pengar i form av ränta och avgifter, men de vill också se att det finns en chans att de återfår de utlånade pengarna och vill följa de lagar och regler som gäller, för att inte tappa sina tillstånd.

De flest beviljade smslån & snabblån som vi visar här följer alla lagar och har sina tillstånd ordnade.